Разширена гаранция на електрически инструменти Hitachi

Условия и ред за упражняване на разширената 36 месечна гаранция за електроинструменти HITACHI продадени от Миком България ООД в България.
Hitachi Koki Cо. Ltd. Токио, производител на висококачествени електрически ръчни инструменти произвежда своите продукти в съответствие с високите стандарти на една от най-големите световни корпорации HITACHI Group, която е синоним на качество и издръжливост. HITACHI осигурява гаранция за безаварийна работа на инструмента в срок от 24 месеца за физически лица според чл. 115 от Закона за защита на потребителите и 12 месеца за юридически лица според чл. 197 от ЗЗД при промишлено или професионално използване или приравнено към тях натоварване, който срок започва да тече от деня на закупуването му. В този срок безплатно ще бъдат отстранявани всички производствени дефекти или дефекти в материалите.

Разширена гаранция 36 месеца

За всички електрически и акумулаторни инструменти (включително литиево-йонните батерии и зарядните устройства за тях) Hitachi, закупени след 05.11.2012 г. от оторизирани от Миком България ООД търговци в България, предоставяме доброволно продължаване на гаранцията до 36 месеца, при условие, че в рамките на 30 дни от датата на покупката (посочена във фактурата или касовата бележка) инструментът се регистрира от купувача на интернет страницата WWW.MICOM.BG или купувачът изпрати имейл на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. съдържащ следната информация:

Форма за регистрация

След регистрацията, купувачът получава на посочения от него имейл Удостоверение за разширена гаранция, което той трябва да отпечати, запази и при рекламация да представи заедно с оригиналната гаранционна карта и документа за покупка, като данните от трите документа трябва да си съответстват. Удължаването на гаранцията е достъпно само за клиенти, които пребивават в Република България.

Удължена гаранция не се прилага за бензиновата програма на Hitachi.

Изключения от гаранция
ГАРАНЦИЯТА НЕ СЕ ПРИЗНАВА ПРИ ИЛИ ЗА:
 • Неправилно или немарливо използване, включително злоупотреба и употребата на неоригинални резервни части и аксесоари;
 • Нарушаването на целостта на инструмента, включително неправомерна намеса и изменение на конструкцията на машината и оборудването;
 • Заличен или нечетлив сериен номер на инструмента;
 • Механични повреди и претоварване на инструмента;
 • Повреди вследствие на твърде ниско или твърде високо напрежение;
 • Повреди вследствие на външен удар (при падане, настъпване, удар, притискане и други подобни)
 • Повреди настъпили поради неправилно инсталиране на инструмента и оборудването;
 • Нередовна или неправилна поддръжка на инструмента;
 • Нормално изхабяване и естествено износващи се части при нормално използване на инструмента, като например: карбонови четки, лагери, превключватели, кабели, уплътнители, смазочни материали и др.;
 • Повреди настъпили при транспортирането на инструмента;
 • Не се спазват указанията за употреба;
 • Повреди настъпили поради форсмажорни обстоятелсва - всякакви природни бедствия, пожари, наводнения, аварии и др.;
 • Удължената гаранция не може да се приложи за акумулаторни батерии Ni-Cd и зарядните устройства за тях, за които гаранцията е 3(три) месеца.

Гаранцията не покрива демонтирани, частично разглобени или ремонтирани с неоригинални части инструменти или инструменти, които са отваряни или поправяни от неупълномощени лица.
Тази гаранция не покрива рутинна поддръжка, консумативи или износващи се части (напр., четки, масло, грес и др.) и нормално износване на инструмента.

Внимание!
В случай на използване на удължената 36 месечна гаранция, купувачът на инструмента е длъжен да представи удостоверението за удължена гаранция заедно с оригиналната гаранционна карта и копие от документа за покупката – фактура и/или касова бележка).